The Harvard Connection

Onderhandelen we niet de hele dag? Met klanten, afdelingen, onze baas, partner/kinderen én onszelf. Bereik je bij onderhandelingen niet altijd het beste resultaat? Schrijf je in voor deze resultaatgerichte onderhandelingstraining die gaat over Openheid, Verbinding en Lange termijn doelen, gebaseerd op het Harvard Model en het boek “Getting to Yes”. Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe doorbreek ik impasses? Hoe krijg ik meer inzicht in mijn gedrag en het effect op de ander? Hoe structureer ik het onderhandelingsproces? Wat doe ik als de ander bij zijn standpunten blijft? Hoe ga ik om met iemand die mij niet serieus neemt? In deze training staan we stil bij zowel de Onderhandel methode als jouw persoonlijke ontwikkeling. (Ook Incompany.)

Wil je meer weten?

Wil je in actie?