Duurzaam onderhandelen

Of het nu is met een klant, leverancier, collega of een politieke tegenstander; sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe kom je voorbij de impasses waarbij een van de partijen boos wordt, gefrustreerd of juist verlamd raakt, en hoe bereik je een uitkomst die voor beide partijen goed werkt?

Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en de meest explosieve situaties kalmeren. Het verandert de manier waarop je naar sociale interacties kijkt, verbetert hoe je met anderen omgaat en helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten. Wil je met Duurzaam Onderhandelen aan de slag of heb je een vraag, neem contact met ons op.

How to Resolve Difficult Conflicts

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. In Duurzaam Onderhandelen presenteert hij een revolutionair nieuw model ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Dit boek is uitgegeven door Maven Publishing in samenwerking met FP&P. Maven Publishing is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis over menselijk gedrag. Hier vind je meer informatie over het boek en kan je het ook bestellen.

De Methode

Shapiro heeft een praktische methode ontwikkeld om de lastigste emotionele kloven te overbruggen. Deze methode haalt een unieke eigenschap van conflicten naar boven die voortdurend over het hoofd wordt gezien: de ruimte tussen twee partijen. We zien een conflict gewoonlijk als een tweeledig concept – jij tegen mij, wij tegen zij – waarbij we ons voornamelijk richten op onze eigen belangen. Maar een conflict bestaat letterlijk ‘tussen’ ons – in onze relatie – en in die ruimte is er sprake van een ingewikkelde emotionele dynamiek die samenwerking dwarsboomt.

Leren om een emotioneel geladen conflict om te zetten in iets positiefs waar beide partijen van profiteren, vereist dat je leert hoe je je effectief in die ruimte beweegt.

Het doel is de afstand duiden tussen de strijdende partijen en methodes te ontwikkelen om hen te helpen zich door ingewortelde emoties, verdelende dynamiek en botsende meningen heen te werken.

De theorie beschrijft praktische stappen die bijzonder effectief zijn, vergelijkbaar met de paar eenvoudige handelingen die nodig zijn om een stapel hout aan te steken waardoor er zoiets handigs als vuur ontstaat.

Wil je aan de slag met Duurzaam Onderhandelen, klik hier voor meer informatie.

HOE IS HET PROGRAMMA OPGEBOUWD…….

  1. Je start met het ontwikkel-assessment van
   BrainCompass.
  2. De uitkomst wordt met je besproken met een trainer in een 1-op-1 gesprek bij FP&P.
  3. Dan volgt de training die start aan het einde van de dag op woensdag.
  4. Vervolgens volgt een coaching gesprek na 2 maanden.

Download hier het hele programma.

Data in overleg!

De kosten van de training Duurzaam Onderhandelen inclusief de persoonlijkheidstest en twee 1-op-1 gesprekken zijn € 2.950,- excl. btw en hotelaccommodatie.